Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Sunday, November 04, 2007

Heaven holds a sense of wonder

A week so full, that time stretched on, warped and stood still! Sunset at Kaiafas, and the waves crushing, fortunately though, the burnt down forest is recovering.

... in this white wave
in this silence...

Και σε μια καταπληκτική εβδομάδα, αξίζει ένα εξίσου καταπληκτικό Σαββατοκύριακο! Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να πάμε μακριά, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργάνωσε το 8ο Επιστημονικό Συμπόσιο Φυσικής στην Αρχαία Ολυμπία, και επειδή αυτό το blog δηλώνει φανατικός οπαδός των εκδηλώσεων της ΕΕΦ, εδώ και αρκετόν καιρό (πετριά είναι αυτή, τι να κάνουμε) δεν γινόταν να μην αποτελέσουμε το μόνιμο ακροατήριο σε όλες τις εισηγήσεις.

Για μια ακόμα φορά, ο μικρόκοσμος και ο μακρόκοσμος, τα quarks και η σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια του σύμπαντος αποτελέσαν θέματα για συζήτηση και προβληματισμό, η ηθική της επιστήμης, οι νεές εφαρμογές, η ιστορία των επιστημών και ο συσχετισμός τους με τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, τα κλιματολογικά μοντέλα του κόσμου μας, και ένα σωρό άλλα βρήκαν για ακόμα μια φορά θέση στο χωροχρόνο. Όλες οι εισηγήσεις καταπληκτικές και καλύπταν ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων. Ξαναορκίστηκα για άλλη μια φορά στον εαυτό μου πως άντε επιτέλους, αυτή η επίσκεψη στο CERN δεν μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμα (ναι, ναι, πετριά με την αστροσωματιδιακή φυσική -και όχι μόνο-, για κάποιο διάστημα στο παρελθόν το QED του Richard Feynman ήταν το αγαπημένο μου non-fiction βιβλίο μαζί με το Selfish Gene του Richard Dawkins και ο βασικός εξοπλισμός του Fabia περιλαμβάνει το βιβλίο που μέχρι πριν 3 χρόνια διάβαζα τουλάχιστον μια φορά ανά έτος, το About Time του Paul Davies) και επιτέλους, ποιό μεταπτυχιακό είναι αυτό που μπορεί να συνδυάζει όλα μου τα ενδιαφέροντα μαζί? Μήπως είμαι σε λάθος χώρα? Μήπως να πεταχτώ σε κανένα παράλληλο σύμπαν όπου θα είμαι ιδιοκτήτρια ενός υβριδικού τζιπ και η διεπιστημονικότητα μαζί με τον σεβασμό στο περιβάλλον θα είναι given fact?

Τα συμπεράσματα και τα ερωτήματα θα κρατήσουν ακόμα πιο ζωντανές τις βραδιές μας (οι οποίες είναι ήδη hyperactive) και τις ατελείωτες συζητήσεις γύρω από τραπέζια με κρασιά και μεζέδες (no photos, καθόσον είπαμε... προσωπικά δεδομένα!!). Επόμενο ραντεβού (μεταξύ άλλων βέβαια, γιατί μην ξεχνιόμαστε, είναι και η dte στην Αθήνα το άλλο ΠΣΚ, και ακόμα μια εκδήλωση με το Joomla!,) στην Καβάλα το Μάρτη (κουμπάρεεεεεεεεε, dermes, και οι υπόλοιποι, θα με υποστείτε και μετά τα Χριστούγεννα, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)!!!!

Και βέβαια, επειδή ζήτω η επιστήμη, ζήτω η τεχνολογία, ζήτω και όλα τα σχετικά, έχουμε όμως και τοπικά events εδώ που δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε, η σημερινή μεσημεριανή βόλτα στην βροχή, ήταν στο στο 5ο Πανελλήνιο Κύπελλο Motocross της ΕΛΠΑ, γιατί όλα είναι μέσα στη ζωή, και όλα πρέπει να τα απολαμβάνουμε!!!

Πρώτος ο Γιώργος!!!!
;-D

Μπράβο στα πιτσιρίκια!!
;-D
(Αυτό εδώ, αν δεν έκανε τόσο θόρυβο και ήταν λίγο πιο environmentally friendly, πολύ θα το ήθελα να το οδηγώ, τα παπάκια μου είναι κάπως δύσχρηστα...)

Μικροί, αλλά καταπληκτικοί!!!

;-D

4 Comments:

Blogger snikolas said...

Τι θα γίνει με σένα; Σπίτι σου δεν θα κάτσεις ποτέ;

12:00 am

 
Blogger Sophia said...

@snikolas
Χιχι, τώρα που το λες, δεν είναι και κακή ιδέα, έχουμε να φτιάξουμε και γλυκό κυδώνι!!
;-D

9:15 am

 
Blogger snikolas said...

μπλιάξ!

5:21 pm

 
Blogger Sophia said...

@snikolas
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Καλά, εντάξει, μην ανησυχείς, δεν θα σε κεράσουμε αφού δεν σου αρέσει!!! Μόνο λικέρ ή λιμοντσέλο με σοκολατάκι!
;-D

1:10 am

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home