Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Friday, September 14, 2007

The time comes...

Η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής Ερευνών για την υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και αποφασίζει να υιοθετήσει και να υποστηρίξει την αποκατάσταση των ζημιών στον Δήμο Νέας Φιγαλείας. Η υποστήριξη θα είναι τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε χρήματα όσον αφορά την πρότυπη εφαρμογή έργων κυρίως αντιπλυμμηρικών αλλά και αποκατάστασης ζημιών. Για το λόγο αυτό, ήρθε στον ομώνυμο δήμο, επιτροπή του Αριστοτελείου αποτελούμενη από τον Αντιπρύτανη Δρ. Σταύρο Πανά, τον Δρ. Αντωνόπουλο Χρήστο, Διευθυντή Τομέα Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Δρ. Συνεφάκη Γιώργο, επιστημονικό συνεργάτη του Τομέα Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τον Δρ. Ιωάννη Θεριού, του Τομέα Οπωροκηπευτικών και Αμπέλων της Γεωπονικής Σχολής, τον Δρ. Παναγιώτη Στεφανίδη, Προέδρου της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και τον Δρ. Αρσένο Γιώργο, Επίκουρο Καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής.

Η επιτροπή, μετά από μια μικρή περιοδεία σε περιοχές του Δήμου (ζήτω το Fabia!!!), συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Νέας Φιγαλείας όπου έγινε και η σχετική ενημέρωση για τον τρόπο παρέμβασης του ΑΠΘ στην περιοχή, και μετά και από συνάντηση με τον Σύλλογο Καθηγητών του Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Φιγαλείας, αποφάσισε επιπροσθέτως να αναλάβει και την αποκατάσταση του κτιρίου το οποίο είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Το σημαντικότερο όμως όλων, ήταν η ενημέρωση προς τους κατοίκους από το επιστημονικό προσωπικό στους τομείς που τους ενδιαφέρουν άμεσα και η παροχή της απαραίτητης τεχνογνωσίας και υποστήριξης από την πλευρά του Πανεπιστημίου.

Επισημάνθηκε στους κατοίκους και στις δημοτικές αρχές το ότι το Πανεπιστήμιο θα αναλάβει τις απαιτούμενες μελέτες και την οικονομική στήριξη των έργων μέχρι την εξάντληση του ποσού το οποίο έχει διατεθεί, αλλά το βασικότερο όλων είναι η εμπλοκή των ίδιων των κατοίκων στην διαδικασία αποκατάστασης, μιας και από αυτούς εξαρτάται αν θα χρησιμοποιήσουν την γνώση αυτή και πως.

Στους κατοίκους έγιναν σχετικές εισηγήσεις ως προς το πως να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την παραγωγή τους σε ελαιόλαδο, ώστε να είναι καλύτερο ποιοτικά και ποσοτικά με στόχο να έχουν άμεσα οικονομικά ωφέλη, καθώς και πως να διευθετήσουν τον κτηνοτροφικό τους πλούτο ώστε να εξασφαλίσουν σωστή παραγωγή.

Βασικό είναι να καταλάβει ο καθένας από μας, πως κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει αν δεν βοηθήσουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας και πως ενώ η πολιτεία οφείλει να έχει υπό την προστασία και την φροντίδα της τους πολίτες, και εμείς οφείλουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις προσωπικές μας ενέργειες.

Στόχος είναι, να αποφευχθούν στο μέλλον εικόνες σαν τις παρακάτω, που κατακλύζουν την ελληνική ύπαιθρο και τις οποίες τις επιτρέπουμε στην καθημερινότητά μας εμείς οι ίδιοι.







5 Comments:

Blogger snikolas said...

Τι να πω τώρα; Και πάλι μπράβο σε όλους αυτούς που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να βοηθούν.

10:58 pm

 
Anonymous Anonymous said...

Εγώ πέρασα για ευχές, ("λόγω της ημέρας Αντωνάκη-μου") αλλά κέρασμα δεν βλέπω! ;^)

6:56 pm

 
Blogger Sophia said...

@snikolas
Συμφωνώ, αλλά θα προτιμούσα να εξαλείφονται οι καταστάσεις που χρήζουν βοήθειας, επίσης έχω αρχίσει να σκέφτομαι αν όντως, αξίζει μερικούς ανθρώπους να τους βοηθάει κανείς (ακούγεται κακό, το ξέρω, αλλά από ότι βλέπω τελευταία, με τρανταχτά παραδείγματα, μερικοί άνθρωποι απλά, ΔΕΝ αξίζουν τίποτα).

@mpampakis
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Καλά έκανες και πέρασες για ευχές, αλλά η εορτάζουσα κερνάει λιμοντσέλο (δια χειρός) και γλυκό βύσσινο ή πορτοκάλι (πάλι δια χειρός) μόνο με ραντεβού με gps, γιατί εκτός των άλλων, είναι και σεμιναριάζουσα για 2 βδομάδες οπότε κάνει τους τρεις νομούς της νότιας Δυτικής Ελλάδος γαζί με τα πέρα δώθε!!! Με ένα μικρό διάλειμμα στις μετακινήσεις για να γίνει το Fabia τζιτζί!!! (Και-νού-ρια λάστιχαααααααα!!!)
;-D

3:53 pm

 
Blogger An-Lu said...

Πολύ ελπιδοφόρο αυτό!

ΥΓ Χρόνια σου Πολλά και καλά!

5:32 pm

 
Blogger Sophia said...

@an-lu
Ποιό? Τα καινούρια λάστιχα στο Fabia?? ΧΑΧΑ, πράγματι, δίνουν πολλές ελπίδες στους επιβαίνοντες για ασφαλείς μεταβάσεις!! Α... όσο για την απόφαση του ΑΠΘ, χεχε, εννοείται!
;-D

8:58 pm

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home