Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Monday, November 12, 2007

Μια πεταλούδα...

Ο απολογισμός του ΠΣΚ είναι 700 χιλιόμετρα χωρίς να συναντήσει το Fabia κανένα ατύχημα ούτε στον πηγαιμό για την Αθήνα ούτε στο γυρισμό, πράγμα καθ' όλα παράξενο!! Και αν και το καρότο για την Αθήνα ήταν η dte, και η συνάντηση της κοινότητας των ελλήνων χρηστών Joomla! (μην ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια, αν δεν χρησιμοποιείτε Joomla! πολύ κακώς, και να παρουσιαστείτε με τον κηδεμόνα σας) αρχίσαμε και κλείσαμε με εκθέσεις, γιατί ως γνωστόν, έχουμε και ένα επίπεδο επιτέλους!

Πρώτος σταθμός, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχης και η έκθεση που φιλοξενεί, "Ο Γκρέκο και το εργαστήριό του". Απλά συναρπαστική, παρόλο που ο El Greco δεν είναι από τους αγαπημένους μου ζωγράφους, αλλά την μεγαλοφυΐα την αναγνωρίζουμε όπου την βλέπουμε!

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα και του καλλιτέχνη αλλά και του εργαστηρίου του, καθώς επίσης και έγγραφα (λίγα αλλά συναρπαστικά) τα οποία με κάνουν να ζηλεύω πάντα, τρελλαίνομαι για αποδεικτικά της καθημερινής ζωής των ανθρώπων! Γινόταν βέβαια αρκετός χαμός από κόσμο, αλλά τι να κάνεις, αυτά έχουν τα ΠΣΚ, όλοι τότε πλακώνουν.

Βεβαίως, ευκαιρία και για μια ακόμα περιήγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, γιατί αδυναμίες είναι αυτές... Όσοι δεν έχετε πάει, πάρα πολυ κακώς, να έρθετε κι εσείς με τους κηδεμόνες σας, ή καλύτερα, να πάτε αμέσως στο μουσείο!!! Η κυκλαδική τέχνη είναι απίστευτη με την απλότητά της και το πως απεικονίζει την ανθρώπινη μορφή.


Απλά καταπληκτικό...

Κρίμα που οι απόγονοι του κυνηγού είναι οι περισσότεροι λαθροκυνηγοί και ασυνείδητοι...

Επίσης εντυπωσιακή ήταν και η Συλλογή Ζιντίλη με τις κυπριακές αρχαιότητες. Και εδώ τα αγαπημένα μου ήταν τα εκθέματα από την εποχή του χαλκού, ενώ κλασσικά, ρωμαϊκά και ελληνιστικά με αφήνουν παγερά αδιάφορη!

(The Monolith???)
;-D
Εντυπωσιακό όσο και τα βιολόσχημα ειδώλια...

(Take me to your leader...)

Και βέβαια, για να μην ξεχνάμε και τον σκοπό της μετάβασης στην πρωτεύουσα!!!! Η έκθεση η οποία δεν είχε καμία μια καμία σχέση με την Infosystem της Θεσσαλονίκης και στην οποία λυπηθήκαμε που δεν είχαμε άλλες 2-3 ώρες να ζουπήξουμε τα πάντα!! Ένα από τα πράγματα που αποφάσισα πως θέλω είναι εκείνο το στερεοσκοπικό κολπάκι, αν μη τι άλλο, μπορείς να ζαλίσεις το κοινό σου, κυριολεκτικά όμως!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Βεβαίως, ψιλοκολλήσαμε λίγο στο παρελθόν με Amstrad και Amiga, αλλά μετά βρήκαμε το ρυθμό μας, πράγμα που μας χρειάστηκε στην εκδήλωση του Joomla! γιατί ο Κωνσταντίνος μας έβαζε να του κάνουμε ερωτήσεις και μας βομβάρδιζε με καραμέλες! Φυσικά και οι υπόλοιποι του panel, ο Άρης, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, ήταν εξίσου καταπληκτικοί αλλά τους έχω μόνο σε αξιοπρεπείς φωτογραφίες, και όπως γνωρίζετε καλά, αυτό το blog δεν έχει σχέση με αξιοπρέπεια!!

The master of the Joomla-verse!!
;-D

Και μετά την εκδήλωση, το panel πήγε για κοψίδια (αυτό το pattern επαλαναμβάνεται βρε παιδί μου, συνέχεια όμως)!!!! Όπως καταλαβαίνετε, φωτογραφίες άμα τη εμφανίση των κοψιδίων είναι αδύνατον να τραβηχτούν (εκτός αν βάλουμε το αυτόματο) γιατί αφιερώνουμε τις επιδόσεις και τα ταλέντα μας στο παιχνίδι "το πιο γρήγορο πηρούνι" στο οποίο κάνουμε όλοι τρομερά σκορ!! Τα πράγματα ηρεμούν μόλις τελειώσουν οι πιατέλες με τα κοψίδια και στο διάλειμμα ανάμεσα στο φαΐ και το γλυκό (γιαούρτι 2 πιατέλες παρακαλώ, γιατί είμαστε και στην ανάπτυξη, και 4 μπωλ με γλυκά του κουταλιού και μέλι) τραβάμε και καμιά φωτογραφία των ενόχων!!

Η τέχνη κυριάρχησε και σήμερα το πρωί με την επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής το οποίο θα προτιμούσα να έχει μια πιο καλή παρουσία στο διαδίκτυο, έλεος πια με τα flash και τα παράθυρα που ανοίγουν.... Η έκθεση με τίτλο "Klimt, Schiele, Kokoschka και η εποχή τους" δεν είχε πάρα πολλά έργα των 3 από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες (προτιμώ την ανεικονική ζωγραφική, αλλά ο Klimt και ο Schiele με αφήνουν άφωνη, πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο, και ο Kokoschka σε κάνει να κολλήσεις το βλέμμα σου στον καμβά) αλλά αποτελούσε μια καλή παρουσίαση της εποχής και του κλίματος μέσα στο οποίο δημιουργούσαν. Κόλλησα στις αναπαραστάσεις της διακόσμησης του Palais Stoclet από τον Klimt, στις λεπτομέρειες με τις πεταλούδες...

Γιατί να μην ξεχνιόμαστε, σε λίγο αρχίζει να πετάει στις μεγάλες οθόνες στα μέρη μας, η πεταλούδα του Φεστιβάλ!
;-D

Παρατηρήσεις:
1. Πόσο ανεγκέφαλος μπορεί να είναι κάποιος που περνάει με το αυτοκίνητό του πάνω από τον πεζόδρομο στο Θησείο, σχεδόν πατώντας πεζούς και μικροπωλητές, και κυρίως, γιατί δεν υπάρχει κανείς να τον σταματήσει;
2. Στο Θησείο, κανείς δεν σκύβει να μαζέψει τα κέρματα που βρίσκονται κάτω! Απίστευτο? (Τελικά είμαστε πλούσια χώρα...)
;-D

1 Comments:

Blogger snikolas said...

Ρε συ αυτός ο AMSTRAD είναι τα παιδικά μου χρόνια. Θυμάμαι έναν συμμαθητή μου που ήθελε να τον αγοράσει και του έλεγα να μη πάρει αυτό με την κασέτα αλλά αυτό με την δισκέτα. Φυσικά και έκανε του κεφαλιού του και το σκυλομετάνοιωσε αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο!

8:32 pm

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home