Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Saturday, October 14, 2006

Bookworm de luxe!!!!!

Και για μια ακόμα φορά, η επίσκεψη-οφθαλμόλουτρο στο Mediterranean Cosmos κατέληξε, παρόλες τις αναρίθμητες υποσχέσεις στον εαυτό μου (και στον μεγέθους μικρής ακρίδας, λογαριασμό μου στην τράπεζα) στο Public!! Αυτή τη φορά, η συλλογή εμπλουτίστηκε _μόνο_ με ένα (και το τονίζω, ένα) βιβλίο (απεργία, remember?), το Thud του Terry Pratchett, που το κυνηγάω από το Πάσχα. Αλλά, πάλι καλά, αφού γλυτώσαμε κάπου 254 φορές το τρακάρισμα στην απίστευτη κοσμοσυρροή του Σαββατιάτικου απογεύματος, (που πας, κυρά μου, Σάββατο απόγευμα στα Cosmos με ένα μωρό -η ανιψιά βλέπετε, φοβερό αξεσουάρ, κομποζάραμε καταπληκτικά- στην αγκαλιά, που γίνεται της Ποππαίας και θες να μην σε βρίζουν κιόλας?) κέρδος είναι! Αλλά, χαλάλι!!!!! Μετά τις εξωτικές ερημιές του σχολείου, ακόμα και τους 786 αγχωμένους οδηγούς που πρέπει _οπωσδήποτε_ να παρκάρουν ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Cosmos μπορώ να ανεχτώ με χαμόγελο!!! Ζήτω η Θεσσαλονίκη, και από την Δευτέρα, ζήτω η Καβάλα (βαφτιστήρι, σου έρχομαιιιι!!!!! Κουμπάρε, 2 πάστες πρεπαρέ, έτσι για να ξεχάσω τα χιλιόμετρα που γράφει το Fabia.)

Το δίλημμα πάντως (ΙΚΕΑ ή Cosmos) το απάντησε ο ανιψιός: "Εμένα, θεία, μου α΄έθει το ΙΚΕΑ γιατί έχει και κ'εβάτι να κοιμηθείθ. Αλλά να με πά'ειθ και μένα θτην καφετέ'ια, εκεί που έχει πολλά μαγαδιά, θα πά'ω πο'τοκαλάδα κθινή και εκείνο το π'άμα που μου α'έθει αλλά δεν κθέ'ω τι είναι (κρουασάν)". Με λίγα λόγια: όταν αντιμετωπίζετε ένα δίλημμα, επιλέξτε και τις δύο λύσεις, αν γίνεται μαζί και μια τρίτη, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνουμε χρόνο με ανούσιες επιλογές! π.χ. Εκμέκ από τον Χατζή ή καζάν ντιμπί? Και τα δύο λέμε!!!
;-D

2 Comments:

Blogger Annabooklover said...

Ζηλεύω Σοφία. Θέλω κι εγώ ταξιδάκι!

10:59 pm

 
Blogger Sophia said...

Α, τότε απαραίτητη προϋπόθεση, είναι ο τόπος εργασίας σου και ο τόπος που κατοικούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας σου και το κανονικό σου σπίτι, να είναι μακριά το ένα από το άλλο!!!! Αυτό βέβαια, σε καταρρακώνει από άποψη κατανάλωσης βενζίνης, σου δίνει όμως την αίσθηση ότι και καλά πας κάπου! ;-D

2:19 am

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home