Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Friday, May 02, 2008

The street's the place to go!!!

Και ενώ η μέρα ξημέρωσε στην Θεσσαλονίκη, γέμισε με μια καταπληκτική βόλτα στην Καβάλα και στο Παγγαίο (ναι, ναι, παρασύρομαι εύκολα...). Το πρωί, με μεγάλη χαρά διαπίστωσα στην περιφερειακή πως όλοι πηγαίναν προς το ρεύμα για την Χαλκιδική ενώ εγώ αντίθετα (πάντα έτσι γίνεται, όλοι φεύγουν από την πόλη όταν έρχομαι εγώ για διακοπές -άντε παιδιά, πάτε στας εξοχάς να παρκάρω κι εγώ σαν άνθρωπος κάτω από το σπίτι μου- και γυρίζουν όταν εγώ φεύγω!!!!) πλάνη που κράτησε μέχρι το Δερβένι, γιατί προφανώς, προς Καβαλαξάνθηδράμασέρρες υπήρχαν και άλλοι που θέλησαν να πάνε και μας το κρύβανε επιμελώς!

Α, και παιδιά, όταν γίνεται της Ποππαίας από κίνηση, κάντε μας την χάρη να μην δίνετε ραντεβού στα σημεία εισόδου στην περιφερειακή και κάνετε μακαρόνια 5-6 αυτοκινήτων σταματημένων (και πολλάκις χωρίς alarm...) στη βοηθητική, ξέρετε, έχουν ανακαλυφθεί τα κινητά και μπορείτε να βρεθείτε με τους υπόλοιπους φίλους σας και σε κάποιο άλλο σημείο της διαδρομής χωρίς να χρειαστεί να σας βρίζουν όλοι όσοι ενοχλείτε γιατί εξαιτίας σας κινδυνεύουν να τρακάρουν!!!

Η διαδρομή φανταστική και πρώτη φορά με κίνηση (πολύ έχω καλομάθει μου φαίνεται...) στην Εγνατία αλλά δεν βαριέσαι, οι λίμνες λαμπυρίζαν στον ήλιο, τα λουλούδια μοσχοβολάγανε, η μουσική τέλεια, και ακόμα πιο τέλεια, στην καταπληκτική μου πόλη, περίμενε ο κολλητός (γιούπι, γιούπι) για να πάρουμε τα όρη και τα βουνά κάνοντας μια βουτιά στο παρελθόν με τους παλιούς συμμαθητές!! Παγγαίο, με ουζάκι, κατσικάκι στην γάστρα, λοιπά κρέατικά, και άλλα μεζεδιλίκια στην άκρη της Μεσορόπης και πάρα πολλά γέλια, κουβέντες από Joomla, moodle, blogging (μην ξεχνάμε και την σχετική εκδήλωση, χοχοχοχο), αρχιτεκτονική, μαγειρική, μουσική, κινηματογράφο, για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα!

Ζέστη, ζέστη ακόμα και στις Καστανιές!!!

Πάνω που είπαμε να ξεφύγουμε λίγο από την Ολυμπία και τα αρχαία, νά σου το σχετικό ντεκορ, στο Παγγαίο.... Κι εγώ που νόμιζα πως ο Καβάφης μιλούσε μεταφορικά!!!
;-D

Μεσορόπη, στο Παγγαίο, το χωριό που ζει μέσα στο χρόνο!!! Φανταστικά παλιά σπίτια, γενικά τεραστίων διαστάσεων και αν με αφήνανε, ακόμα εκεί θα ήμουνα (άσε που δεν προφτάσαμε να κάνουμε το μονοπάτι...)!!!!

Σχεδόν βιομηχανικός χώρος!! Μπαράκι?? Πολυχώρος για εκθέσεις? Μπουάτ? Μπιστρό? If you have the money, do the deed!
;-D

ΚΚΚΚΚΚΚΚαλό, ε?
;-D

Θα πέσει, δεν θα πέσει...

Και μέσα στην μέση της άκρης του δρόμου, του κούτσουρου..... μαντέψτε για τί!?!
;-D

Αυτό το θέλω....

Όλα τα αγαπημένα μου "μπε" που λέει και η ανιψιά, μαζεμένα...

Pas mal....

Προφανώς τα τελικά σίγμα είναι πολυτέλεια!!!!
;-D

Και πριν την επιστροφή στην Καβάλα, καφές πάνω από την Ελευθερούπολη (χάλια θέα, ε?) Θα έβαζα και φωτό από το συντριβάνι τύπου Φοντάνα ντι Τρέβι, αλλά έχουμε και ένα επίπεδο στο blog (αφήστε που ο κολλητός αρνήθηκε κατηγορηματικά να ποζάρουμε αναλόγως, παρόλες τις σχετικές παροτρύνσεις και τα αντράνταχτα επιχειρήματα, χοχοχο -έχω και σοβαρούς κολλητούς για όσους αμφιβάλλουνε!!!). Και μετά από μια παρτίδα Λαβύρινθου (μα πως επιτέλους παίζεται ακριβώς αυτό το παιχνίδι??? Γκρρ....) με το καραμελένιο μου βαφτιστήρι -όταν κατορθώσαμε να μαζευτούμε σε τέσσερις τοίχους- επιστροφή στο σημείο αναχώρησης, και, ω, τι παράξενο, θέση παρκαρίσματος κάτω από το σπίτι (άντε, γιατί είχα και μισό Fabia τσουρέκια για ξεφόρτωμα)!!! Ζήτω οι διακοπές!!!
;-D

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Φώτο δεν βγάλατε...
Νόμισμα πετάξατε;

10:18 am

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Εμείς δεν πετάμε, επαναχρησιμοποιούμε και ανακυκλώνουμε (κυρίως τα νομίσματα), χιχιχιχιχι!!!
;-D

4:08 pm

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home