Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Friday, May 02, 2008

The street's the place to go!!!

Και ενώ η μέρα ξημέρωσε στην Θεσσαλονίκη, γέμισε με μια καταπληκτική βόλτα στην Καβάλα και στο Παγγαίο (ναι, ναι, παρασύρομαι εύκολα...). Το πρωί, με μεγάλη χαρά διαπίστωσα στην περιφερειακή πως όλοι πηγαίναν προς το ρεύμα για την Χαλκιδική ενώ εγώ αντίθετα (πάντα έτσι γίνεται, όλοι φεύγουν από την πόλη όταν έρχομαι εγώ για διακοπές -άντε παιδιά, πάτε στας εξοχάς να παρκάρω κι εγώ σαν άνθρωπος κάτω από το σπίτι μου- και γυρίζουν όταν εγώ φεύγω!!!!) πλάνη που κράτησε μέχρι το Δερβένι, γιατί προφανώς, προς Καβαλαξάνθηδράμασέρρες υπήρχαν και άλλοι που θέλησαν να πάνε και μας το κρύβανε επιμελώς!

Α, και παιδιά, όταν γίνεται της Ποππαίας από κίνηση, κάντε μας την χάρη να μην δίνετε ραντεβού στα σημεία εισόδου στην περιφερειακή και κάνετε μακαρόνια 5-6 αυτοκινήτων σταματημένων (και πολλάκις χωρίς alarm...) στη βοηθητική, ξέρετε, έχουν ανακαλυφθεί τα κινητά και μπορείτε να βρεθείτε με τους υπόλοιπους φίλους σας και σε κάποιο άλλο σημείο της διαδρομής χωρίς να χρειαστεί να σας βρίζουν όλοι όσοι ενοχλείτε γιατί εξαιτίας σας κινδυνεύουν να τρακάρουν!!!

Η διαδρομή φανταστική και πρώτη φορά με κίνηση (πολύ έχω καλομάθει μου φαίνεται...) στην Εγνατία αλλά δεν βαριέσαι, οι λίμνες λαμπυρίζαν στον ήλιο, τα λουλούδια μοσχοβολάγανε, η μουσική τέλεια, και ακόμα πιο τέλεια, στην καταπληκτική μου πόλη, περίμενε ο κολλητός (γιούπι, γιούπι) για να πάρουμε τα όρη και τα βουνά κάνοντας μια βουτιά στο παρελθόν με τους παλιούς συμμαθητές!! Παγγαίο, με ουζάκι, κατσικάκι στην γάστρα, λοιπά κρέατικά, και άλλα μεζεδιλίκια στην άκρη της Μεσορόπης και πάρα πολλά γέλια, κουβέντες από Joomla, moodle, blogging (μην ξεχνάμε και την σχετική εκδήλωση, χοχοχοχο), αρχιτεκτονική, μαγειρική, μουσική, κινηματογράφο, για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα!

Ζέστη, ζέστη ακόμα και στις Καστανιές!!!

Πάνω που είπαμε να ξεφύγουμε λίγο από την Ολυμπία και τα αρχαία, νά σου το σχετικό ντεκορ, στο Παγγαίο.... Κι εγώ που νόμιζα πως ο Καβάφης μιλούσε μεταφορικά!!!
;-D

Μεσορόπη, στο Παγγαίο, το χωριό που ζει μέσα στο χρόνο!!! Φανταστικά παλιά σπίτια, γενικά τεραστίων διαστάσεων και αν με αφήνανε, ακόμα εκεί θα ήμουνα (άσε που δεν προφτάσαμε να κάνουμε το μονοπάτι...)!!!!

Σχεδόν βιομηχανικός χώρος!! Μπαράκι?? Πολυχώρος για εκθέσεις? Μπουάτ? Μπιστρό? If you have the money, do the deed!
;-D

ΚΚΚΚΚΚΚΚαλό, ε?
;-D

Θα πέσει, δεν θα πέσει...

Και μέσα στην μέση της άκρης του δρόμου, του κούτσουρου..... μαντέψτε για τί!?!
;-D

Αυτό το θέλω....

Όλα τα αγαπημένα μου "μπε" που λέει και η ανιψιά, μαζεμένα...

Pas mal....

Προφανώς τα τελικά σίγμα είναι πολυτέλεια!!!!
;-D

Και πριν την επιστροφή στην Καβάλα, καφές πάνω από την Ελευθερούπολη (χάλια θέα, ε?) Θα έβαζα και φωτό από το συντριβάνι τύπου Φοντάνα ντι Τρέβι, αλλά έχουμε και ένα επίπεδο στο blog (αφήστε που ο κολλητός αρνήθηκε κατηγορηματικά να ποζάρουμε αναλόγως, παρόλες τις σχετικές παροτρύνσεις και τα αντράνταχτα επιχειρήματα, χοχοχο -έχω και σοβαρούς κολλητούς για όσους αμφιβάλλουνε!!!). Και μετά από μια παρτίδα Λαβύρινθου (μα πως επιτέλους παίζεται ακριβώς αυτό το παιχνίδι??? Γκρρ....) με το καραμελένιο μου βαφτιστήρι -όταν κατορθώσαμε να μαζευτούμε σε τέσσερις τοίχους- επιστροφή στο σημείο αναχώρησης, και, ω, τι παράξενο, θέση παρκαρίσματος κάτω από το σπίτι (άντε, γιατί είχα και μισό Fabia τσουρέκια για ξεφόρτωμα)!!! Ζήτω οι διακοπές!!!
;-D

3 Comments:

Blogger Darthiir the Abban said...

Φώτο δεν βγάλατε...
Νόμισμα πετάξατε;

10:18 am

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Εμείς δεν πετάμε, επαναχρησιμοποιούμε και ανακυκλώνουμε (κυρίως τα νομίσματα), χιχιχιχιχι!!!
;-D

4:08 pm

 
Blogger Korah 4 said...

Δελτίο Τύπου
Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις πρόκειται να παρουσιάσει την θεατρική παράσταση Κοραή 4 - Προσβάσιμος χώρος στον χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, πρώην Κρατητήρια της Γκεστάπο, στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής της οδού Κοραή, στην Αθήνα. Ο χώρος ανήκει στην Εθνική Ασφαλιστική και μας παραχωρείται για την παρουσίαση της συγκεκριμένης παράστασης.
Το καινούργιο νεοελληνικό κείμενο της Αιμιλίας Βάλβη, εξ’ αφορμής του χώρου, πραγματεύεται τον αγώνα του ανθρώπου για αντίσταση σε κάθε μορφή απολυταρχισμού και ελέγχου από ανεξέλεγκτους φορείς εξουσίας. Επιχειρεί να μιλήσει για τους σύγχρονους τόπους αλλά και τρόπους βασανιστηρίων. Τα βασανιστήρια σήμερα δεν έχουν σαν στόχο την πληροφορία που πιθανά γνωρίζει ο κρατούμενος αλλά τον ίδιο ως προσωπικότητα. Οι άνθρωποι που σήμερα βασανίζονται στον πλανήτη δεν βασανίζονται γι’ αυτά που γνωρίζουν αλλά γι’ αυτό που είναι. Αυτό που ενοχλεί είναι οι επιλογές ζωής των κρατουμένων που πρέπει όχι απλώς ν’ αλλάξουν αλλά να πάψουν να υπάρχουν ως τέτοιες, γεγονός που συνεπάγεται την ολοκληρωτική εξόντωση του κρατουμένου. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας τυφλής γυναίκας και του συντρόφου της που η ίδια τους η ζωή (μια ζωή που υπερασπίζεται το όνειρο, τον έρωτα, την ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση) είναι αιρετική. Για το λόγο αυτό η γυναίκα συλλαμβάνεται και ο φορέας της εξουσίας χρησιμοποιεί κάθε προσωπική στιγμή του ζευγαριού και κατορθώνει να μεταστρέψει τον άντρα από σύντροφο, σε βασανιστή.
Η παρουσίαση της δουλειάς μας θα ξεκινήσει με τη μορφή ανοιχτών προβών το μήνα Μάιο προκειμένου να ανακαλύψουμε μαζί με το κοινό που θα τις παρακολουθήσει, τις ιδιαιτερότητες και το φορτίο του χώρου πριν, προχωρήσουμε στην τελική διαμόρφωση της παράστασης. Χρειαζόμαστε την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού κατά τη διάρκεια των δοκιμών ώστε μαζί να καταλήξουμε τον τρόπο που μπορεί κανείς να αγγίξει έναν τόσο φορτισμένο χώρο μνήμης και ιστορίας. Αναζητούμε τον τρόπο να σταθούμε με σεβασμό στη μνήμη αυτή, αλλά και να βιώσουμε εκ νέου την αλήθεια ενός πολύ σύγχρονου μηνύματος, που λέει πως εξακολουθούμε να μην είμαστε ελεύθεροι και να διαιωνίζουμε με την αδιαφορία, τόπους σύγχρονων βασανιστηρίων. Αυτός ο προβληματισμός διέπει ολόκληρη τη διαδικασία της πρόβας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε : Πώς η ιστορία συναντά τη σημερινή αλήθεια, πώς η δική μου αλήθεια μίας σύγχρονης καθημερινότητας αποκτά κοινά στοιχεία με μία ζοφερή και συγκλονιστική αλήθεια ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, και πως αυτά τα κοινά στοιχεία αποκτούν οικουμενική αξία.
Πληροφορίες: Από 14 μέχρι 31 Μαΐου 2008 κάθε μέρα εκτός Πέμπτης στις 22:00 θα παρουσιάζονται με τη μορφή της ανοιχτής πρόβας αποσπάσματα ή και ολόκληρο το έργο. Το ενδιαφερόμενο κοινό πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσει διότι οι θέσεις θεατών σε αυτή τη φάση θα είναι περιορισμένες. τηλ. επικοινωνίας 6978638355 (καθημερινά από 10:00-14:00)

Info:
Κοραή 4 – Προσβάσιμος χώρος της Αιμιλίας Βάλβη
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Κίνηση : Νικολέτα Ξεναρίου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Σοφία Καλαμπάκα
Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Αιμιλία Βάλβη, Κωσταντής Μιζάρας
Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία Πόλις
Τηλ. επικοινωνίας: 6978/638355 και 6974/316537
http://korah4.blogspot.com/

11:26 am

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home