Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Sunday, March 16, 2008

Δε θάβονται οι σκέψεις δημοσία δαπάνη...

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας ξεκινάει ένα καινούργιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Νέος Λόγος – Νέοι Δρόμοι». Θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν νέες μορφές τέχνης, νέα μέσα, εναλλακτικές και νεανικές κουλτούρες καθώς και παρακολούθηση της πρωτοπορίας στην τέχνη και την έκφραση. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στο κοινό της Καβάλας μια πιο συνολική εικόνα του σύγχρονου πολιτισμού, αλλά και να προσεγγίσει τις νεότερες ηλικίες που συχνά παραπονιούνται ότι δεν γίνονται πράγματα που να τους αφορούν.

Η πρώτη εκδήλωση αυτού του προγράμματος θα γίνει το Σάββατο 22 Μαρτίου 2008 στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης και θα έχει θέμα ‘Η εμπειρία του Blogging’. Ομιλητές θα είναι οι bloggers Κωσταντίνα Δελημήτρου (Ψιλικατζού) και Πάνος Ζέρβας (Η καλύβα ψηλά στο βουνό).

Τα blogs αποτελούν ένα νέο μέσο επικοινωνίας και έκφρασης που παρακάμπτει τους παραδοσιακούς μηχανισμούς προώθησης και ανάδειξης κάθε μορφής έκφρασης (καλλιτεχνικής, προσωπικής, πολιτικής) καθώς ο καθένας έχει την δυνατότητα να δείξει ότι θεωρεί ότι έχει να δείξει σε ένα πρακτικά απεριόριστο κοινό, αλλά και να προσλάβει άμεσα την επίδραση που έχει. Αυτό φαίνεται να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα στον χώρο του πολιτισμού...

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χρήση νέων τεχνολογιών και επικοινωνιών. Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω internet και θα μπορεί όποιος θέλει να την παρακολουθήσει από οπουδήποτε, μέσα από ιντερνετικό τηλεοπτικό σταθμό που στήθηκε για αυτό το λόγο. Θα μπορεί επίσης να συμμετέχει στην συζήτηση με σχόλια που θα προβάλλονται στην οθόνη από βιντεοπροβολέα. Θα υπάρχει ακόμα και τρίτος καλεσμένος blogger, που θα ‘βγει’ από το σπίτι του με τηλεδιάσκεψη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει στο κοινό της Καβάλας την δυνατότητα να ζήσει μια αυθεντική εμπειρία blogging, να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετέχει στην διαδικασία διαλόγου που αναπτύσσεται στα blogs.

Το στήσιμο αυτής της εκδήλωσης είναι ιδιαίτερα απαιτητικό από πλευράς τεχνολογίας και με δεδομένο ότι γίνεται για πρώτη φορά κάτι τέτοιο, κανένας δεν διέθετε την εμπειρία για να το κάνει. Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές και πολύ μελέτη από τους τεχνικούς που ανέλαβαν αφιλοκερδώς να την φέρουν εις πέρας, τον κύριο Καλαϊτζίδη από το κατάστημα PC DOCTOR στη Δαγκλή 25 και τον κύριο Βουρβουτσιώτη από τις σχολές πληροφορικής CYBER NET στην Ηπείρου 1, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά των γνώσεων, της εργασίας και του εξοπλισμού.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ON LINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η διεύθυνση από την οποία θα γίνεται η μετάδοση είναι www.mogulus.com/kavala_bloggers. Για να την παρακολουθήσετε θα χρειαστείτε γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ. Οποιαδήποτε ADSL γραμμή είναι αρκετή, μην δοκιμάσετε όμως με απλή dial up. Το mogulus δουλεύει με flash αν δεν το έχετε εγκαταστημένο ίσως σας ζητηθεί να το εγκαταστήσετε (δεν θα πάρει πάνω από πέντε λεπτά). Είναι αρκετά απαιτητικό τόσο σε bandwidth όσο και σε υπολογιστική ισχύ γι' αυτό μην έχετε ανοιχτά άλλα προγράμματα. Προτιμείστε να το ανοίξετε με Internet Explorer και όχι με Mozilla, έχουμε παρατηρήσει ότι δουλεύει καλύτερα. Όταν το ανοίξετε θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο μέχρι να συντονιστεί (από 5 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό). Οδηγίες για τα σχόλια σας, θα σας δοθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τους ομιλητές και γραπτά στην οθόνη του mogulus. Αν κάτι δεν πάει καλά και για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερώνεστε από το blog της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, www.stegh.blogspot.com.
(Δελτίο τύπου)

6 Comments:

Blogger Unknown said...

Μμμμμμ...

Χμμμμμμ....

4:24 pm

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Και που να σου πω και τι άλλο έχει στην Καβάλα το Πεμπτοπαρασκευοσαββατοκύριακο και για το οποίο το Fabia θα πατήσει για μια ακόμα φορά τα γενέθλια εδάφη!!!
;-D

5:54 pm

 
Blogger Unknown said...

:o

:@

["Της Αντωνίας" έμαθα έχει κλείσει πάντως....]

8:11 pm

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Λες να έπεσε σε καμιά υπερμεγέθη μελανή οπή? (Η δεύτερη ανακοίνωση με την οποία θα ξεκινήσω την Πέμπτη μου!! Μετά λέω να συνεχίσω με κάτι αστροσωματιδιακές φυσικές και περισσότερη NASA και πολλοί μα πολλοί μεζέδες).
;-D

8:33 pm

 
Blogger Unknown said...

ταπ ταπ ταπ

7:31 pm

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Σκέφτηκα να σου απαντήσω "πατ πατ πατ", αλλά φοβήθηκα μήπως με έλεγες ανάποδη!!
;-D

11:50 pm

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home