Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Thursday, August 14, 2008

Σ' όσα κάστρα κι αν επήγα κι αν εγύρισα

Συναυλία της εξαίρετης Δόμνας Σαμίου στο Θέατρο Ολύμπια στο Φλόκα, με κοινό μικρότερο από το επιθυμητό (είμαστε multicultural στα εδώ μέρη και από χτες που αρχίσαν τα νταβαντούρια και οι πολυεκδηλώσεις σε όλα τα γύρω μέρη, δεν ξέρει κανείς που να πρωτοπάει. Εμείς, βέβαια, δεν χρειάστηκε να το βασανίσουμε το θέμα, Φεστιβάλ Ολυμπίας και ξερό ψωμί, για να ακούσουμε και σωστή μουσική, με τις σωστές φωνές, τα σωστά όργανα και κυρίως, τον σωστό ήχο από την κονσόλα!!!!!) αλλά εκλεκτό!!! Στο κοινό και ο Διονύσης Σαββόπουλος!

Ήχοι από παραδοσιακά τραγούδια όλης της Ελλάδος γέμισαν την βραδιά και οι εξαίρετοι μουσικοί και ερμηνευτές που συνόδευαν την Δόμνα Σαμίου, ταξίδεψαν μικρούς, μεγάλους και μεσαίους σε ακούσματα που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να τα ακούμε (καλά, εμείς είμαστε ψαγμένοι τύποι και ακούμε και παραδοσιακή μουσική) παρά μόνο σε (κυριολεκτικές) εκτελέσεις στα πανηγύρια και μερικά, καθόλου.

Κάναμε και τις στροφές μας στην πίστα, και πολύ το χαρήκαμε (για τον Σαββόπουλο δεν ξέρω, που παραλίγο να τον ποδοπατήσουμε τον άνθρωπο, ΧΑΧΑ), μια από τις σπάνιες φορές που τον συρτό τον χορέψανε συρτό στα εδώ μέρη (δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τρελό πλήγμα δέχομαι όταν βλέπω εδώ στον εξωτικό νότο να τα χορεύουνε όλα καλαματιανά, αντιδρούν τα χρόνια που λιώναμε τα παπούτσια μας στα πανηγύρια στην Τήνο... Και τώρα που την θυμήθηκα αυτήν την τρελή στέρηση, μήπως να βάλω στο πρόγραμμα μια Αγία Βαρβάρα στην Τήνο να θυμηθούμε τα παλιά με τους φίλους και να δημιουργήσουμε νέα?).

Έμεινα βέβαια με τον καημό πως δεν χορέψαμε ένα Ικαριώτικο (μακράν η αγαπημένη μου αεροβική άσκηση)... Και δεν ακούσαμε και το αγαπημένο μου, το "'Αστρο, της ζωής μου άστρο" να θυμηθούμε και την Χρυσομηλιά στους Φούρνους (χιχι, όχι, guys, δεν ήταν στο ερμηνευτικό team ο ακούραστος δάσκαλος/τραγουδιστής μας) αλλά καλύτερα, γιατί θα το ξημερώναμε το μαγαζί!!!

Πέρασμα λοιπόν σήμερα για το Fabia από 4 καστροπολιτείες πριν αράξει στην αγαπημένη του παραλία, και "σιγανά πατώ στη γη"...
;-D

12 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ακούγεται ως εξαιρετική βραδιά.

"Στο κοινό και ο Διονύσης Σαββόπουλος!"

Εγώ ήμουνα στο κοινό του, την Κυριακή που μας πέρασε. :^)

Έχουν πολύ γούστο οι καλοκαιρινές συναυλίες, το καλύτερο με αυτές είναι ότι δεν προγραμματίζεις να πας αλλά απλώς συμβαίνει. Όπως σε όλα τα πράγματα του καλοκαιριού.

Φιλιά, καλή συνέχεια!

10:47 am

 
Blogger Sophia said...

@mpampakis
Πάρα πολυ καλή, πράγματι!!! Είδες ο Σαββόπουλος? Όλο καταπληκτικούς τύπους έχει στο κοινό του, όπου και να πάει, χιχι!! Εγώ πάλι, τις καλοκαιρινές συναυλίες τις ψιλοπρογραμματίζω γιατί στην καλυτέρα των περιπτώσεων βρίσκονται σε απόσταση 135 χλμ από εκεί που το Fabia ατενίζει την θάλασσα, οπότε, καταλαβαίνεις!!!
;-D

10:58 am

 
Blogger Unknown said...

Μπα; Μια μικρή παρακαμψούλα Βόρειο Ιόνιο μεριά δεν κάνεις, παρακαμψάρα για Τήνο σκέφτεσαι ε;

11:06 am

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Ναι, αλλά την σκέφτομαι για Δεκέμβρη... Αγίας Βαρβάρας, γιου νόου? 4 Δεκέμβρη?? Φανταστικό πανηγύρι!! Αν δεν έχεις πετύχει Τηνιακό πανηγύρι δεν ξέρεις τι εννοώ (μιαμ, μιαμ..., γκλου, γκλου, γκλου...)Δεν παλάβωσα να πάω Τήνο καλοκαιριάτικα... και μάλιστα, Αύγουστο μήνα! Πλάκα με κάνεις, ωρέ?
;-D

11:20 am

 
Blogger Unknown said...

Το θέμα μας είναι χωρικό, όχι χρονικό, μην αλλάζεις κουβέντα :p

11:42 am

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Τι? Δεν είναι η ίδια κατηγορία? Εδώ έχουμε time-space continuum mode!
;-D

11:46 am

 
Blogger Unknown said...

Άσεαιδάκι μου λίγο το χωροχρόνο στην ησυχία του κι έλα να δεις τη βαρκαρόλα (τα βεγγαλικά που θα έχει δε στα λέω γιατί είμαι εναντίων τους - πεταμένα λεφτά...)

11:56 am

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Την βαρκαρόλα θα την δω γιατί θα τραβήξεις πολλές φωτογραφίες και θα μου τις στείλεις, για τα βεγγαλικά είμαστε της αυτής απόψεως, δεν λέω, φαντασμαγορικά, αλλά θα προτιμούσα να δω τα χρήματα αυτά να αγοράζουν βιβλία για την τοπική βιβλιοθήκη (ΧΑΧΑ, εικάζουμε ότι υπάρχει και βιβλιοθήκη, είδες, έχω και αίσθηση του χούμορ!!) και κανένα τραπέζι πινγκ πονγκ να παίζουν τα πιτσιρίκια, είναι εξίσου θεαματικό και πολύ φτηνότερο να πάρεις ένα ρολό σύρμα κουζίνας, να του βάλεις φωτιά και να το στριφογυρίζεις....!!
Το Fabia κουβαλάει πλακάκια και χρώματα τις επόμενες μέρες και έχει να καθαρίζει τα 8 βουνά χώμα που ανακάλυψαν οι εργάτες που αλλάξαν την στέγη!
;-D

12:07 pm

 
Blogger Unknown said...

8 βουνά χώμα; Πρέπει να έχεις πολύ γερή στέγη...

12:11 pm

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Έτσι διαπιστώσαμε κι εμείς... το ταβάνι που το κράταγε, πολύ γερό τελικά (αν και έλεγα... γιατί γέρνει, γιατί γέρνει...). Τώρα βέβαια, ένεκα της βαρύτητας, έχουμε να μαζεύουμε, αλλά δεν βαριέσαι...
;-D

12:15 pm

 
Blogger Χρήστος Αθανάσουλας said...

Ολα τα λεφτά από τη συναυλία
ήταν βγήκε στην πίστα η sophia!!!
Ζήλια σας τις σχετικές φωτογραφίες της, τις κρατάω μόνο για μένα :)

3:05 am

 
Blogger Sophia said...

@απ'αλλού
XAXAXAXA!!! Πράγματι, πράγματι, αυτά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα είναι αρχειακό υλικό μεγάλης αξίας!!! Έμεινα όμως με τον καημό, να μην παίξουν ένα ικαριώτικο να το ευχαριστηθούμε...
;-D

11:21 am

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home