Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Sunday, June 15, 2008

Χάρτινο το φεγγαράκι

Και ενώ, παρά την κατάθεση των προσωπικών απόψεων των ενδιαφερομένων (pick me, pick me!!) και των διαφωνιών μας επί του θέματος, η παραπάνω έκθεση αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο, ευτυχώς, ο υπόλοιπος κόσμος, συνεχίζει τις προγραμματισμένες του δραστηριότητες (ναι, ναι, και στο Λάτσειο που έχει πληγεί από τους σεισμούς, και στην Δημοτική Αγορά φυσικά....) ως οφείλει να κάνει, γιατί, hello, πως να το κάνουμε, ο πολιτισμός είναι ανάγκη και βαλβίδα αποσυμπίεσης όλων των εντάσεων, όπως επίσης, και ένα πολύ δυνατό όπλο στην αδιαφορία και την αναλγησία.

Χτες λοιπόν το βραδάκι, την ώρα που τα μυρμήγκια κλείνουν τα φτερά τους, στην πλατεία του παλιού Δημαρχείου της Ολυμπίας, οι Madrigal Singers της Greenwich Academy από το Connecticut, γεμίσαν με μελωδικούς ήχους τον δρόμο του φεγγαριού στον ουρανό.

Η χορωδία....

Πιστοί στις εκδηλώσεις της Ολυμπίας, τα δύο αδέσποτα της περιοχής μας, κυριολεκτικά στα πόδια μας, ήσυχα και μαγεμένα.

Ο κόσμος λιγοστός, αλλά ενθουσιώδης (γάμοι, Εθνική, που χρόνος για πολιτιστικές εκδηλώσεις.... αλλά και πάλι, εμείς πως προφτάσαμε, χιχιχι???)

Μαδριγάλια, εκκλησιαστική μουσική, καθώς και μοντέρνα, και το κλείσιμο με Χατζιδάκι και Γκάτσο.

Οι δύο πιστοί ακροατές, σε πλήρη ενθουσιασμό!!

Μια καθ' όλα, εξαιρετική βραδιά..... Και σήμερα, χορευτικές εκδηλώσεις στον Πύργο.... Που, ευτυχώς, ΔΕΝ αναβάλλονται... Είπατε κάτι???
;-D

7 Comments:

Blogger Marina said...

Μπράβο για την εκδήλωση. Η ποιότητα δεν τραβάει τα πλήθη, τραβάει αυτούς που καταλαβαίνουν απο μουσική. Ακόμη και τους φιλόμουσους σκύλους, γιατί όχι;

9:53 pm

 
Blogger Sophia said...

@marina
Οι σκύλοι (μα είναι πολύ καλά σκυλάκια...) έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ακρόασης και συμμετοχής σε όλα τα δρώμενα της περιοχής!! Δεν θα πω το ίδιο για τους κατοίκους!!
;-D

1:45 pm

 
Blogger Χρήστος Αθανάσουλας said...

Η πολιτική εξουσία (τοπική αυτοδιοίκηση) σαν διαχείρηση του εθνικού πλούτου (μίζες, όπως οι προκάτοχοι) δεν με ενδιαφέρει πια περισσότερο από όσο μια παροδική ναυτία...
Η πολιτική εξουσία όμως που διαχειρίζεται τον πολιτισμό και τον κόβει και τον ράβει...στα μέτρα της είναι Φασισμός και στον Πύργο μια χούφτα ολίγων, αριθμητικά και ποιοτικά, ολίγων-εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα πάντα, χυδαία. Κι αυτό είναι το μέγιστο...
Αυτό καίει και γκρεμίζει...
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

5:50 pm

 
Blogger Sophia said...

@απ' αλλού
Xοχοχοχο! Και που όταν ανήκουν και στον κλάδο (α, καλά...)αυτοί!!! Εμείς πάντως, οι απλοί κλικεράτοι των διαφραγμάτων και της στιγμιαίας αποτύπωσης της εικόνας, προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε από την εικόνα και το φαίνεσθαι, και τουλάχιστον, εκφράσαμε την γνώμη μας και διαμαρτυρηθήκαμε!! Από κει και πέρα, δεν θα ασχολούμαστε και με τα μικρά και λίγα όλη την ώρα!! Αυτές τις μέρες βουτάμε σε καταλόγους εκδοτικών οίκων για να παραγγείλουμε για το σχολείο, ένα τρελό ποσό για βιβλία, και από το πρωί, ταξιδεύουμε στο katoptro.gr. Όλα τα άλλα, λοιπόν, είναι απλώς οδοντόκρεμες!! Ζήτω η γνώση, ζήτω η επιστήμη!! Και ζήτω το θάρρος της γνώμης!!! (Ουφ, πάω να ξαναδιαβάσω καμιά σελίδα από το Chaos του James Gleick, να στανιάρουμε και λίγο!!)
;-D

6:13 pm

 
Blogger Unknown said...

Την παρααγάπησαν τη χορωδία τα σκυλιά...

12:11 pm

 
Blogger ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ said...

Κατακαημένη Ολυμπία , μπραβο που ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου !

5:16 pm

 
Blogger Sophia said...

@ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ
To θέμα είναι να μην χρειάζεται να αναγεννιέται κανείς από τις στάχτες του!!
;-D

5:28 pm

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home