Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Sunday, February 11, 2007

Συνταγές της παρέας


Συστατικά:
  • 3 (και περισσότεροι) ενήλικες
  • 1 και 2 ( και τρία και τέσσερα, παιδιά!! The more, the merrier) αυτοκίνητα
  • 1 πανηγύρι
  • 7 πίτες με σουβλάκι, 1 μπύρα και μια κόκα κόλα
  • 8 πάστες
  • Πολλά dvd
  • 5 ντάκοι
  • φέτα Κλειτορίας
  • χωριάτικα λουκάνικα Καλαμάτας
Οδηγίες:
Ανακατεύετε τα δύο πρώτα υλικά, στην αρχή το καθένα μόνο του (2 ενήλικες σε φανταχτερά πετρολπράσινο αυτοκίνητο, και ένας ενήλικας σε Fabia έντονα χωματί) ώσπου να φτάσουν στο ίδιο γεωγραφικό σημείο (έξω από τον φούρνο). Ενώνετε και συνεχίζετε την διαδικασία στο ένα αυτοκίνητο, ενώ αφήνετε το άλλο να ξεκουραστεί με θέα μπάνια και πλακάκια (εκεί έχει πάρκινγκ, αφού...).

Προσθέτετε το πανηγύρι στο μείγμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ("έλα καλέ κερία, πάρε, μόνο 3 ευρώ!! Ό,τι πάρεις 3 ευρώ") ώσπου να στέκεται (σε κάθε πάγκο) και να χωράει σε φόρμα Medium (πορτοκαλί με μαύρο, 15 έουρος). Προσοχή να μην πέσουν στη ζύμη λεοπαρδαλέ ενδόρουχα και εξώρουχα με πούλιες, παγέτες και πίπουλα, λόγω έξαρσης της γρίπης των πουλιών.

Για να γίνει πιο σφιχτό το μείγμα κάντε μια στάση στα ορφανά τέκνα του Fat Boy και της Fat Girl.

Αφού αφήσετε το μείγμα να φουσκώσει αρκετά διαλέγοντας κουρτίνες (too many choices) υπό τους ήχους μεταλαϊκών ασμάτων και 7χρονων ντελάληδων με το γνωστό ρεφρέν "Ό,τι πάρετε 10 ευρώωωωωωωωωωω, πάρτε ρούχα από δωωωωω" (how much for the little boy????) διαλύστε μέσα 7 πίτες σουβλάκια, μια μπύρα και μια κόκα κόλα.

Μοιράστε το μείγμα σε 2 αυτοκίνητα που επικοινωνούν με walkie talkie. Ταξιδέψτε το για 47 λεπτά, με μια στάση για αγορά παστών. Τοποθετείστε το σε ένα σπίτι με adsl και πιάτα για τις πάστες. Καταναλώστε τις μισές. Αλείψτε το στους καναπέδες και μαρινάρετέ το με την ταινία της αρεσκείας σας με πρόσθετο υλικό επεισόδια κωμικής σειράς. Σε άτακτο χρονικό διάστημα, όταν το μείγμα το ζητήσει, προσθέστε τους ντάκους, το ψητό τυρί με τα λουκάνικα και πολύ νερό.

Αφήστε το μείγμα να μην ξεκουραστεί όλη την νύχτα, και το πρωί συμπληρώστε την μαρινάρα με ελληνικό καφέ, ουζοκούλουρα και τις υπόλοιπες πάστες. Μοιράστε το σε 2 προς ένα μέρη, τα 2 μέρη στείλτε τα με βροχή στην Καλαμάτα, και το άλλο να συναντήσει 50 Κινέζους.

Επαναλάβετε την διαδικασία σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Α, και για όσους επιθυμούν το μενού να περιλαμβάνει και κάτι άλλο εκτός από ντάκους, (είχαμε και σπανακόρυζο, 'ντάξει??? Και σπιτικό παγωτό, και σπιτικά γλυκά του κουταλιού και ένα σωρό άλλα φαγητά εν δυνάμει, αλλά οι σωστές μαγείρισσες ξέρουν πότε να μαγειρέψουν και πότε να απολαύσουν τους καναπέδες με minimal κόπο) να κάνετε πολλές βόλτες και στάσεις στις Συνταγές της Παρέας (μιαμ μιαμ μιαμ μιαμ μιαμ) γιατί είναι αμφίβολο ότι θα μπορούμε πάντα να σας ταΐζουμε τόσο αρχοντικά και με τόσο πλούσιο μενού όπως το παραπάνω από αυτό το πολυάσχολο blog!!!
;-D

Υ.Γ. Θα σας βάζαμε και μια φωτό από τον Πύργο του Άιφελ (ναι, ντε... αυτόν τον γνωστό, που τον ζηλέψαν και εις Παρισίους και τον αντιγράψαν) αλλά πρέπει να τον εξαφάνισε ο David Copperfield στην πρόσφατή επίσκεψή του.

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Τί μου έμεινε απ'όλα αυτά;;
Τα ουζοκούλουρα!!!!!!!
Τι μου θύμησες τώρα...(μου άνοιξες και την όρεξη-πρέπει να μου έμεινε μια παστούλα στο ψυγείο.Πάω για check!!;pp)

8:51 pm

 
Blogger An-Lu said...

χε-χε-χε! Μια χαρά περάσατε πουλάκια μου!!!!!!

2:18 pm

 
Blogger Sophia said...

@evelina_z13
Και που να σου πω και για το χειροποίητο παστέλι... Οι πάστες από τον Φέσσα? Την Κυψέλη? Άλλο ζαχαροπλαστείο που πρέπει να δοκιμάσω? Γιατί οι δικές μας δεν φτουρήσαν θα έλεγα...
;-D

@sitronella
ΧΑΧΑ!!! Και αν σκεφτείς ότι κάθε μέρα αναβαθμιζόμαστε σε καλύτερη έκδοση (ε, ναι, είμαστε ψωνάρες, και λοιπόν???) φαντάσου τις μελλοντικές συνταγές!!!
Σιγά μην καταντήσουμε πάνχοντρες, θα κυνηγάμε την Κίκα και τα μικρά άμα παραστεί ανάγκη, ή θα το ρίξουμε στα Latin parties και τους Ικαριώτικούς (μιλάμε καλύτερα από αερόμπικ!!)
;-D

@an-lu
Χιχιχι, guilty as charged!!!
;-D

2:36 pm

 
Anonymous Anonymous said...

Κι εγώ αυτό θα πάρω να φάω, 7 πίτες με σουβλάκι, 1 μπύρα και μια κόκα κόλα.

2:50 pm

 
Blogger Unknown said...

Το άλλο ΣΚΔ θα έχετε νυστήσιμα;

2:50 pm

 
Blogger Sophia said...

@mpampakis
Δεν πήρε η μύτη μας πουθενά γουρουνοπούλα, αλλιώς θα σου έλεγα εγώ...
;-D

@darthiir the abban
Αμέ (και, αλλά όχι μόνο), αλλά δεν θα έχουμε Κινέζους όμως!! Άσε που επιβάλλεται και μια περατζάδα από του Κουτρούλη το γάμο (τρώμε και λούπινα εκεί...)
;-D

3:03 pm

 
Blogger snikolas said...

Ααααα ζήλεψα τώρα! Ελπίζω οι μέρες που έρχονται να είναι το ίδιο καλές. :)

12:59 am

 
Blogger Sophia said...

@snikolas
Χιχι, ακόμα και αν δεν είναι (λέμε τώρα...) θα τις στολίσουμε με τόσες ευχάριστες αναμνήσεις και γέλια, που θα ντραπούν και θα εξαφανιστούν στο παρελθόν και στη λήθη!!
;-D

10:22 am

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home