Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Monday, October 30, 2006

Έχεις πυτιρίδα, το ξέρεις?

Σήμερα το Fabia συμπλήρωσε αισίως, τα 168.000 χιλιόμετρα και είναι μια ομορφιά, χρώματος ντεγκραντέ από το έντονο λασπουρί, στο χωμάτινο μπλε στην οροφή του (αυτός ο πλανήτης ξεβάφει που έλεγε και η Μαφάλντα)! Ακόμα και από την μάχη με το τρομερό μπουρίνι που χτύπησε αλύπητα τα μέρη μας το μεσημέρι, τσουρομάδησε όλες τις λεύκες του σχολείου (γλύτωσε ο δήμος το κλάδεμα, χιχιχι) και έρανε με κομμάτια δέντρων, λαμαρίνων και ενίοτε, στύλων της ΔΕΗ τους δρόμους μας, το χρώμα του παρέμεινε αλώβητο και ανεξίτηλο! Yeah! (Μου φαίνεται πως τα επόμενα αποτυπώματα του ανιψιού, θα πρέπει να γίνουν με σκαρπέλο και όχι με δαχτυλομπογιές!!)
Αλλά παρόλα τα ελαττώματά του (δεν είναι αυτοκαθαριζόμενο και πυρολιζέ) η καριέρα του στους ελληνικούς δρόμους δεν στιγματίστηκε ποτέ, από το σύνδρομο του Κοντορεβυθούλη.
Θα έχετε ασφαλώς προσέξει, πως τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, είναι ειδικά μοντέλα. Κατ' αρχάς, στερούνται φλας. Είναι μια περιττή λειτουργία, που δεν έχει κανένα νόημα, γιατί, όλοι οι οδηγοί είναι τηλεπαθητικοί και μυρίζουν συχνά τα νύχια τους και κατά συνέπεια, δεν υπάρχει λόγος να τους ειδοποιεί κάποιος αν πρόκειται να στρίψει δεξιά, αριστερά ή να κάνει αναστροφή σε οποιονδήποτε δρόμο και στιγμή, βρε αδερφέ!
Επίσης, αυτοκίνητα και οδηγοί είναι κλώνοι του Superman και του Daredevil και για αυτό τα φώτα πορείας κατά το σούρουπο είναι απλά για φλώρους (και φλώρες?), αντισταθμίζεται δε η λειτουργία τους απο τα μπλε φωτάκια στα πιτσιλιστίρια, που όλοι ξέρουμε πως είναι και πολύ μουράτο σχήμα.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό τους feature είναι ότι μαδάνε, κυρίως από το εσωτερικό τους προς μεγάλη ταραχή των εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου όπως είναι τα τζιτζίκια και τα φίδια τα οποία οργανώνουν καταλήψεις διεκδικώντας χώρο για τα πουκάμισά τους. Μια οποιαδήποτε διαδρομή σε επαρχιακό (κυρίως) δρόμο θα σας πείσει για του λόγου το αληθές, καθώς παν προπορευόμενο όχημα (εξαιρούνται οχήματα με ξένες πινακίδες) μας κάνει μια επί τόπου επίδειξη του "τι ψωνίσαμε από το σούπερ μάρκετ και το περίπτερο". Κουτάκια αναψυκτικών, χαρτιά από τυροπιτοσαντουιτσπιτογυροσουβλάκια (μάλιστα, κύριε βενζινοπώλα μου, ο λεκές στο παπρίτζ είναι από κέτσαπ, ναι, ναι, πάρτε λίγο και την πατατούλα, εκεί δίπλα στον υαλοκαθαριστήρα παρακαλώ) και το μακράν αγαπημένο μου, styrofoam ποτηράκι με φραπέ!!!!! Μισοτελειωμένο!!! Με τα παγάκια (και τον αφρό, βεβαίως βεβαίως) να δημιουργούν fractals όπου σκάσουν!
Και καλά, δεν θυμάσαι κύριε τάδε μου το δρόμο για να γυρίσεις σπίτι σου και έχεις ως role model τον Κοντορεβυθούλη? Πάρε ένα GPS, βρε καλέ μου....
Για αυτό αναρωτιέμαι: το Ultrex βγαίνει και για αυτοκίνητα?

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

χαχαχα...καλόο!;)

8:52 pm

 
Blogger Alkyoni said...

σμουτς
καλό μήνα :)

12:11 pm

 
Blogger Sophia said...

Μερσί, μερσί!
;-D

12:28 pm

 
Blogger Βαγγέλης Μπέκας said...

Εμένα το fiesta μου κλείνει σε λίγο 2 χρόνια και σε λίγο θα μοιάζει με χρησιμοποιημένο πασχαλιάτικο αυγό…

11:23 am

 
Blogger Sophia said...

;-D Μήπως έχει και κόκκινο χρώμα? Πάντως του εύχομαι πολλές ακόμα διαδρομές που αφήνουν αναμνήσεις μόνο στον οδηγό και όχι στις λαμαρίνες του!

12:00 pm

 
Blogger nyctolouloudo said...

και που να σου έρθει κουτάκι μπύρας από τον προστινό σου στον αριστερό καθρέφτη την ώρα που οδηγάς...( μου έχει έρθει )

το πρόβλημα με το φλας είναι ό,τι έτσι και το ανάψουν για δεξιά...αλλάζουν γνώμη και πάνε αριστερά..


καλά, την βρώμα που έχουν οι δρόμοι στην Ελλάδα ( και οι πόλεις ) δεν την έχω δει πουθενά στην Ευρώπη.

5:28 pm

 
Blogger Sophia said...

A, καλά, αυτό με το φλας είναι πονεμένη ιστορία!! Το τι έχουν δει τα μάτια μου, δεν λέγεται! Όσο για την βρώμα στο πλάι των δρόμων, νομίζω πρέπει χαλαρά να μένω στην περιοχή που διεκδικεί τα πρωτεία, με διαφορά!!!! Και πριν το 2004, η κατάσταση ήταν απλά απερίγραπτη...

1:35 pm

 
Blogger An-Lu said...

Ωχχχχχ!!!!
Το μαμουνόμετρο (copyright:Νίκος Δήμου) το έχεις δοκιμάσει;;;

2:23 pm

 
Blogger Sophia said...

Χμ... θα τράβαγα μια φωτογραφία το παπρίτζ μου (splatter), αλλά μου το καθάρισαν στο βενζινάδικο προχτές ("Σάκη, κάντο με το μεγάλο το σφουγγάρι, δεν καθαρίζει έτσι")! Μήπως θα πρέπει να ορίσουμε και το σκουπιδόμετρο? Μου φαίνεται πως θα βάλω ένα cradle για την μηχανή με το ντεκλανσέρ στο τιμόνι για να πετύχω το καλύτερο "ιπτάμενο σκουπίδι"!

2:58 pm

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home