Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Monday, February 19, 2007

Συνταγές της παρέας: αερόστατο φλαμπέ


Συστατικά:
 • πολλά χρωματιστά ριζόχαρτα (Μάστορα, είναι 130, να τα αφήσω??)
 • κόλλα
 • καλάμια (ό,τι έχει περισσέψει από το καβάλημα)
 • σύρμα
 • χαρτοταινία
 • μισό βαρέλι
 • μια αξίνα
 • μια τσάπα
 • μια αλάνα
 • χαρταετός
 • ένα σφουγγάρι ανά πτήση
 • μια μπλούζα γιαγιάς ανά πτήση (ή στουπί, ή το παλιό σας ξεσκονόπανο, τούλι, άλλο τι κουρελοειδές...)
 • πετρέλαιο (Νέρωνα, άσε κάτω το μπιντόνι!!!)
 • μηχανάκια, ποδήλατα και αυτοκίνητο με τουλάχιστον 2 επιβάτες το καθένα.
 • σπίρτα
 • ξερά χόρτα, καλάμια και ξυλαράκια
 • δύο μαλλιαρούς σκύλους και μια Κίκα
 • τέσσερα μπαλάκια του τέννις
 • πολλούς θεατές
 • πολλά παιδάκια

Διαλέγετε την αλάνα της αρεσκείας σας. Έχετε ήδη ενώσει τις κόλλες ριζόχαρτου μεταξύ τους σταθερά με κόλλα ώστε να σχηματίσετε έναν σωλήνα. Σκάβετε εναλλάξ με αξίνα και τσάπα μια τρύπα στο χώμα. Βάζετε μέσα το μισό βαρέλι. Παίζετε λίγο με τους σκύλους. Οι σκύλοι αποφασίζουν να παίξουν με το αερόστατο αντί να σας κάνουν τατουάζ με λασπωμένες πατουσίτσες σε απρόσιτα σημεία των πεντακάθαρων ρούχων σας. Αναθεωρείτε και διώχνετε τους σκύλους. Το σκέφτεστε καλύτερα και στέλνετε και τα παιδάκια να παίξουν μαζί τους. Σε απόσταση. Τους δίνετε έναν χαρταετό που δεν μπορούνε να πετάξουνε.

Κάνετε το καλάμι στεφάνι ίσα με την διάμετρο του σωλεινοειδούς και το κολλάτε με χαρτοταινία στο κάτω μέρος του αερόστατου. Δίνετε στα παιδάκια τα μπαλάκια του τέννις. Αφού δεν πετάει ο χαρταετός (άπνοια ντε!) τους λέτε να πετάνε τα μπαλάκια.


Βάζετε χιαστί το σύρμα στην διάμετρο του στεφανιού στρίβοντάς το στη μέση ώστε να σχηματίσει ένα θυληκάκι. Αφού τοποθετήσετε τα καλαμοξυλαράκια μέσα στο βαρέλι, τα ανάβετε με τα σπίρτα. (Photo by Stella)

Τοποθετείτε το αερόστατο πάνω από την φωτιά ώστε να φουσκώσει από τον καπνό. Το ελέγχετε για τρύπες. Τυλίγετε το σφουγγάρι με το στουπί (παλιά μπλούζα, φανέλα κ.ο.κ) της αρεσκείας σας και το ποτίζετε πολύ καλά με πετρέλαιο. Σκουπίζετε τα χέρια σας που ευωδιάζουν στα ρούχα σας. Τυλίγεται το όλο συστηματάκι με καλά με ένα σύρμα και το στρίβετε ώστε να κάνει μια κρεμαστρούλα στο πάνω μέρος του.

Κρεμάτε το στουπί στο σύρμα του αερόστατου καψαλίζοντας τα χέρια σας. Χαμηλώνετε το αερόστατο ώστε να αρπάξει καλά το στουπί. (Photo by Stella)

Το αφήνετε να πάρει ύψος και να πετάξει. (Photo by Stella)


Παρατηρείτε το αερόστατο φλαμπέ και ακολουθείτε την πορεία του με τα ποδήλατα/μηχανάκια/και αυτοκίνητα. Αποθαρρύνετε άλλες παρέες που επιβουλεύονται το αερόστατό σας και αν παραστεί ανάγκη, το υπερασπίζεστε πετώντας τους βελανίδια. Μαλώνετε με τους οδηγούς που διαμαρτύρονται γιατί οδηγείτε με το κεφάλι του συνοδηγού έξω από το αμάξι.

Όταν (και αν) ανακαλύψετε που πέσει το αερόστατο και αφού παλέψετε με τα στοιχεία της φύσης (και τα σκυλιά του σπιτιού που έπεσε στην αυλή του ή τους φαντάρους του στρατοπέδου) επιστρέφετε με το τρόπαιο, κλείνετε τις τρύπες και επαναλαμβάνετε την διαδικασία για όσες φορές χρειαστεί.

Το αερόστατο φλαμπέ σερβίρεται σε εξωτερικό χώρο και συνοδεύεται από νηστίσιμα σπιτικά εδέσματα και λαγάνα (είπαμε, όλα σπιτικά, δεν το είπαμε?). Αφήνετε τις σαρδέλες χωρίς εποπτεία και εναλλάσσετε τα παιδάκια και την Κίκα στην κατανάλωσή της. Το όλο γεύμα σβύνεται με ούζο και σπιτικό κρασί.

Enjoy!!
;-D

11 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Χα, καταπληκτικό ποστ. Το έδειξα ήδη σε όλους τους συναδέλφους μου στο Amsterdam (για να καταλάβουν γιατί ήταν αργία εδώ και εκεί όχι).

Ζηλεύουν όλοι τους :-)

12:05 pm

 
Blogger snikolas said...

Για ακόμη μια φορά βλέπω πως πέρασες κάτι παραπάνω από super wow! Πάντα τέτοια!

2:34 pm

 
Blogger An-Lu said...

Πάντα τέτοια και καλύτερα!!!!!

2:34 pm

 
Blogger nyctolouloudo said...

διάβασα όόλα τα συστατικά προσεκτικά.... αλλά κρέας καψαλιστό δεν γράφεις πουθενά...


πολύ όμορφο αερόστατο
μου θύμησε τις εποχές που τα φτιάχναμε παιδιά - άσπρα μικρά - και τα κυνηγούσαμε στις γειτονιές...φασαρίες και τσακωμός με τις άλλες ομάδες.

1:56 am

 
Blogger Sophia said...

@koyan
XAXAXA!! Οι καημένοι οι Αμστελόδαμήτες, την άλλη φορά να τους στείλουμε λίγη λαγάνα, και να βάλουμε ώθηση στο αερόστατο να πετάξει ως εκεί!
;-D

@snikolas
Κοίτα να δεις, άμα είσαι με φανταστική παρέα, κάνεις πράγματα που σου αρέσουν, είσαι και σε καταπληκτικό μέρος και έχεις και κέφι, είναι δύσκολο να αποτύχει το σύστημα! Είπαμε, συνταγές της παρέας!
;-D

@an-lu
Χιχι, μερσούμε και ανταποδίδουμε!
;-D

@μεθυσμένα χρώματα
Χιχι, μόνο καψαλισμένα χέρια, μετράει??
;-D

10:02 am

 
Blogger Unknown said...

Βλκέπω δεν σας πτόησε η έλλειψη αέρα :ppp

5:09 pm

 
Blogger Klearchos said...

Και από γεύση τι λέει;

10:42 am

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Α, το καλό το μαγαζί είναι προετοιμασμένο για όλες τις καιρικές συνθήκες: αερόστατο για την άπνοια, χαρταετός για τον αέρα!
;-D

@klearchos
Γεύση από καπνιστό, βέβαια!
;-D

1:46 am

 
Blogger YO!Reeka's said...

μα την αγία λουκρητία, ένα τέτοιο έπεσε μέσα στην εθνική οδό πριν από λίγες ημέρες!!!
δε γύρισα να δω τι έγινε, αλλά φαντάζομαι

1:24 pm

 
Anonymous Anonymous said...

αντε βρε, ..και του χρονου

1:02 pm

 
Blogger Sophia said...

@Anonymous
Μερσί, και φέτος και του χρόνου, και κάθε χρόνο!!
;-))

2:43 pm

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home